3Alex şi tehnici de Fotoblogging…
19 July, 2010
6

Nu de mult timp am “cunoscut” un “Fotograf amator cu aspiraţii profesionale. Deţinător de blog şi mentalitate excentrică”, el e! În prima fază am intrat pe blogul lui, m-am uitat aproape la toate articolele, apoi am primit de la el şi nişte sfaturi: “Urmareşte şi tu noii fotografi, mai mari.” Dacă aruncaţi o privire pe blogul meu se observa în ultimele articole nişte modificări… Sfatul acela a fost impulsul!

Ce e interesant în primul rând la el pe blog… Toate articolele încep cu o fotografie de genul acesta:

adică o parte din fotografia sau fotografiile din articol şi un scris pe ea… apoi urmează ceva text, excentric, şi… magicul link: “Citeşte tot articolul >>” aşa e de bine gândită poza aceea mică şi textul încât nu rezişti să nu citeşti tot articolul şi apoi să vezi poza toată, nu doar o parte… (pentru bloggeri: e o bună modalitate de a dubla vizitele)

Astăzi intru pe Twitter şi văd că a postat un articol nou, deci poze noi, hai să văd ce… prima poză interesantă, titlul interesant, citesc articolul şi văd 4 poze de genu:

Poate e greu să spui că sunt cele mai bune fotografii ale lui, după ce vezi adevăratele fotografii ale lui de pe Tumblr, dar dacă sunt făcute doar cu o sursă de iluminat, pe canicula din Spania şi… încă câteva grade pe care le simţi din cauza modelului… şi sursa de lumină era o veioză!!!… Eu nu m-am întrebat mai mult decât: Cum de nu sunt mişcate?

Detaliile tehnice: Canon EOS 1000D cu 50mm/f1.8 ISO:800 1/200 seg f/1.8

Vă recomand să vizitaţi blogul lui:  www.3Alex.es

Leave a Reply

6 comments

 1. Foarte frumos scris, merci mult… chiar apreciez enorm gestul si ma bucur ca mi-ai tinut minte sfatul, adevarul e ca m-am uitat peste fotografiile cu Lulu si se vede imbunatatirea, important e sa vrei sa existe acea imbunatatire si sa fi foarte critic cu tine insuti, nu conteaza daca poate dupa o sedinta nu vei putea publica nimic, nu o face daca pe tine nu te satisfac rezultatele 🙂

  Sper sa iti mai pot da sfaturi utile pe viitor 😉 Bafta!

  1. pai sigur mai am ce invata de la tine si pe viitor 🙂

   nu ai pentru ce 🙂
   Mersi la fel!

 2. imi place 😀 ms de recomandare ..

  1. chiar că si la tu ai putea să faci asa… cu citeste in continuare, e ca si cum ai vedea o coperta frumoasa, ce te face sa deschizi cartea sa o rasfoiesti si automat creste un click doua 🙂 si la 100 de vizitatori, e ceva 😀

 3. Sunt anumite "trucuri", daca pot sa le spun asa, care fac pe cititori sa fie curiosi de continuare. Iar tu ca si blogger trebuie sa stii cum sa le atragi atentia. Imi place blogul tau. Si fotografiile.

  1. stiu stiu ca sunt 🙂 dar deobicei aceste trucuri se intalnesc la bloguri mai mari nu cu fotografie, ca nu sunt fotografi care urmaresc acest lucru, adica sa aibe muuulti vizitatori pentru reclame sau bla bla

   dar da trebuie sa urmaresti si astea cateodata 🙂

   mersi mult, te mai astept la mine pe blog 🙂