Cadrele, defectul ochiului…
27 November, 2009
7

Înţeleg mai bine cu ochii, decât pricep cu urechiile… un fotograf!  Amator bineînţeles…  destul de satisfăcut,  undeva în natură, sau pe stradă, cu un zâmbet pe buze, tot timpul atent la fiecare mişcare din jurul meu şi gata să surprind fiecare zâmbet, care lipseşte pe faţa celui, care nu trece pe langă mine…. strălucind de bucurie, că am observat ceva artistic, în peisajul monoton din jurul meu, în care batuie praful,  zgâriat de cine ştie cine şi de cine ştie când, încerc să încadrez, artisticul neobservat de alţii care trec pe lânga el, într-un cadru cât de cât perfect, apăs declanşatorul aparatului de câteva ori pentru a fi sigur că l-am prins într-un cadru perfect clar şi care să mă mulţumească cel puţin pe mine.

Mulţumit, de ceea ce o să constat la sfârşit că nu există, mă întorc brusc şi fac 3 paşi mai mari şi mai voinici, fiind atât de satisfăcut de ceea ce,evident, nu am observat, în aşa fel încât mai trag şi eu nişte zgârieturi, recente, prafului, întins pe suprafaţa perfect plană, a locului bântuit.

Odata plecat de acolo, cred că vă e clar că nu mă mai aflu în acel loc pentru a observa, că se puteau obţine cadre mult mai spectaculoase şi… mai trag câteva cadre, indiferente, în alte locuri, care mie mi se par mai puţin interesante, purtând în subconştient, “zâmbetul”, primit de la cadrele anterioare cu un loc atât de… atât de prafuit!

Ajuns acasă, satisfacţia se pierde atunci când, constat că primele cadre, nu sunt chiar ceea ce credeam eu, sau ceea ce vedeam în acel moment… dar, răsfoind, dezamăgit, prin “cadrele” la care nu le dădeam  importanţă şi îmi păreau doar întâmplătoare, constat că, defapt cadrele care au o importanţă mai mare, de multe ori le trecem cu vederea… Cel puţin, bine că le-am văzut!

Leave a Reply

7 comments

 1. :))…na mai suparici…ca de obicei sunt la inaltime:))))…

  Si nu stiu draga sa-ti explic ce-au astia cu tine…poate cam multe virgule:))):P si un subiect care nu e la fel de incitant pentru cei care sunt interesati mai mult de rezultat decat de pasii pentru a ajunge acolo:P…dar eu te apreciez:P…

  Hai fara pup!:))))

  1. apoi eram darnic cand am scris asta si am pus virgule sa fie, sa nu lipseasca si da… poate ca l-am lungit un pic si le e lene sa citeasca :))
   deaia nu comenteaza! aha… apoi data viitoare nu o sa mai scriu atata… 🙁

 2. Ce nu-mi place faza cand pozele arata atat de bine in aparat si cand le descarc constat ca m-au dezamagit si ca m-am dezamagit :-<

  1. cunosc :)) problema e ca pe un ecran mic mai multi pixeli inchesuiti acolo arata bine si culoriile se vad fain si nu se observa ca e blur-ata poza si e ok… cand descarci obseric ca e cam… in ceata… sa ziceam asa 🙂

 3. Majoritatea inventiilor s-au facut din greseala…so, Let's do better mistakes tomorrow! 😀

  P.S: salutari lui Markus :))(nu ma pot abtine)

  1. Better mistakes then..!!

   ooo da :)) poza e doar ca sa accentueze unul din sesnurile textului 😛

 4. Fotografii pentru bucuria sufletului !
  BRAVO !!!