Festivalul Sighişoara Medievală
26 July, 2009
4

Dacă tot nu am fost în fiecare zi în Sighisoara şi am fost doar o zi 🙁 , am zis să profit din plin de ziua aceea, adică să merg de dimineaţa până când pot… Deşi ştiam că va fi extrem de cald, nu ma oprit nimic! Pur şi simplu ziceam că nu e cald şi ca îmi e bine aşa cum e afară… tot spunând acest lucru, am ajuns să nu simt căldura aproape deloc…

Cum am ajuns în cetate, parcă a început să îmi bată inima tot mai tare, să mă simt bine, parcă toate fetele îmi zâmbeau, muzica cântată de grupuri mă facea să tremur de fericire şi să zâmbesc fără a înceta. Mă simţeam excelent, parcă totul ar fi un vis… m-am reîntâlnit şi cu omuleţii verzi, care reciclează şi nu aruncă pe jos…

După ce a apus soarele, cetatea a fost invadată de lume, era foarte greu sa nu te pierzi uitându-te după domniţe, fete simple şi oameni care se distrau… era perfect, nu vroiam nimic mai mult, era ceva ce nu poţi vedea in fiecare zi.

La un moment dat, plimbându-ne prin cetate şi trăind din plin atmosfera medievală, aud un grup care cânta la chitară, aşa de frumos încât, nu se putea să nu merg să văd cine cântă şi ce e acolo… fac câţiva paşi mai mari şi văd grupul imens, uşor aliniat pe nişte scări, pe un gang şi o fată de admirat, cântând la o chitară. Nu a durat mai mult de 2 secunde până m-a luat un val de muzică, muzică bună, apoi am zărit un mic loc cu o “baltă” de nisip/praf, în faţa mulţimii, care stătea pe jos şi cânta. Nu conta că era murdar pe jos, conta muzica şi oamenii… Oamnei simplii, oameni de admirat, oameni de distracţie, oameni pe care nu ai cum să nu îi respecţi… genul de persoane care îmi plac mie.

La un moment dat apare un domn şi o doamnă cu un tort cu două lumânări pe el, 17… Cei care nu ştiau se uitau miraţi… ghici ce? Fata care cânta la chitară, Ana din Roşiorii de Vede (cică am rude de sânge din partea lu’ tata acolo :), avea ziua de naştere…

superb, superbă zi de naştere, chiar de invidiat aş putea spune 🙂 Majoritatea au plecat…, noi stăteam pe margine şi ne gândeam că poate mai cântă, era prea frumos să se termine… chiar dacă eram necunoscuţi, aveam toţi cei de acolo aceeaşi muzică şi chef de distracţie în sânge… Sa terminat! Dar a fost ceva de neuitat! La mulţi ani Ana! şi pentru toţi ceilalţi: cântaţi fain şi sunteţi tari… (pacat ca nu am avut blitzul la mine… 🙁 asta din cauza ca nu imi place fotografia cu blitz si trepied nu am… )

Va ofer cateva poze (una e stramba intentionat) si in ultimele trei, cred ca… noi… adica ei si eu… 🙂 un mini grup 🙂

Leave a Reply

4 comments

  1. anotimpul 5 ne zice 😛

    1. pana la urma am aflat de pe linku din partea stanga de pe blogul tau si cum invat chitara am facut legatura intre clipurile in care cantati si site.

      oricum sunteti tari, puteti fi mandrii de voi 🙂

  2. aaa..cred ca am inteles acum;)):D Si mie mi-a placut ft mult anul asta la Sighisoara..visam de mult sa ajung la festival si anul asta a fost primul..sper sa nu fie si ultimul si sa mai ajung:D mi-e dor de cavaleri;)) in schimb nu am vazut nici un omulet verde;)):D P.S. Ft faine pozele;)

  3. Am fost placut surprinsa sa ma regasesc intr-o poza.Felicitari pentru ceea ce faci!